ALGEMEEN
De open kano heeft voldoende ruimte om bagage mee te nemen en is daardoor geschikt voor het maken van meerdaagse tochten.

Tent, slaapzakken, matjes, kookgerei, voedsel en kleding wordt waterdicht verpakt en kan gemakkelijk mee in de kano.

Zelfs in de winter, wanneer je nog meer spullen meeneemt, blijft de kano een geschikte manier om mee te reizen.
Een kano is een vaartuig dat vroeger ook wel "Canadees" werd genoemd. Wij noemen onze kano's, open kano's, om onderscheid te maken met de kajak welke doorgaans gesloten is. Peddelen in een open kano is erg comfortabel, omdat het peddelblad dicht bij het water blijft. Hierdoor til je minder met de peddel en wordt er geen water omhoog gebracht. Als vaarder word je minder moe en blijf je droog. Voor het varen met een kano is geen speciale kleding nodig, gewone buitensportkleding voldoet prima
WAAROM KANOKAMPEREN
Een kano heeft doorgaans meer volume dan de kajak en is hierdoor windgevoeliger en daarom minder geschikt voor erg groot water. Als kanovaarder zit je niet op de bodem, zoals een kajakvaarder, maar op een bankje ca. 30 cm boven het water. Je hebt dus beter zicht op de omgeving. In de kano gaan staan, is zelfs een optie om bijvoorbeeld het water of de omgeving te scouten.
De kano is erg geschikt voor het maken van dagtochten met beperkte bagage of meerdaagse tochten. Er is voldoende ruimte om met z'n twee of het gezin te peddelen. Ook in het voor- en najaar kun je nog heerlijk op stap met de open kano en alle kampeerspullen. Kano's zijn er in gevarieerde modellen, verschillende materialen en ook de zitjes zijn divers. Onze kano's passen bij het water waar we peddelen, vlak water waar Nederland grotendeels uit bestaat, maar ook grote delen van Scandinaviƫ en Noord-Amerika.
AANLEREN VAN EEN GOEDE TECHNIEK
Een juiste peddeltechniek is wel een belangrijk punt. Het varen met een kano is moeilijker dan met een kajak. Rechtuitvaren door te corrigeren zonder te remmen, is iets dat geleerd moet worden. Zo zijn er verschillende aandachtspunten die het peddelen tot een feest maken. De kano wordt meestal door twee mensen gevaren. Beiden met een eigen taak, dus afstemming, samenwerking en respect vereisen oefening.

Een goede en efficiënte peddeltechniek leer je bij Kanoschool Herbie Bird. Een beginner krijgt er de basis technieken, een geoefende vaarder kan verdieping brengen in zijn kennis en een professional vindt er verbreding in de sport. Peddeltechniek volgens de standaard van het Watersportverbond (WSV) op niveau A, B en C. Ook instructeursopleidingen kun je volgen bij de Kanoschool.

Kennismaken met de juiste materialen en eventueel een kano, peddel, tent of kachel aanschaffen kan bij Kanoshop. . Of neem eens een kijkje in de winkel van kanoshop.nl Je vindt er een compleet assortiment, van kano's, kajaks, kleding tot andere uitrusting. Kanokamperen zelf is een soort kenniscentrum voor het merk Wenonah, Grey Owl peddels en Tentipi tenten.
Contact
Hoogeweg 28 Ossenzijl
Tel. 06-51828955
info@kanokamperen.nl
Partners