ARRANGEMENTEN
Onze missie is dat je veilig en met ervaring het water op gaat. Je weet wat je kunt en waar je heen wilt. Ook wanneer je ervaring hebt, kunnen wij je helpen door efficiƫnter te peddelen of te pakken.

Nationaalpark Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. En dit is de plek waar onze kanotochten doorheen gaan. Het is mogelijk om vele dagen te zwerven met de kano, juist met de kano want er zijn vele kleine en stille vaarten en sloten.
ARRANGEMENT 1
Met kano en tent door de moerassen
Met kano en tent op weg naar een overnachting. Zelf je spullen vervoeren, je weg vinden, de natuur ervaren, onbekende gebieden beleven, je kamp opbouwen, eten vinden en in een tent overnachten.

Dit arrangement is erg geschikt voor sporters die ervaring hebben als wandelaar of fietser en eens wat anders willen proberen. Avondeten kan zelf worden gemaakt maar er is ook een restaurant in de omgeving.
Zie prijzen
Lees meer
ARRANGEMENT 2
Op avontuur in de wijde water wereld
Dit avontuur is bedoeld voor sporters die geen of weinig peddelervaring hebben. Die willen uitvinden of kanovaren en kamperen iets voor hun is. De kanotocht gaat door het Nationaalpark Weerribben-Wieden.

Twee overnachtingen op camping direct aan het water en in de natuur. Je vaart zonder bagage want je komt weer terug op het basis kamp. Les in peddeltechniek is een belangrijk onderdeel van dit arrangement.
Zie prijzen
Lees meer
ARRANGEMENT 3
Met tent en kano op avontuur
Alle dingen die je nodig hebt in de kano pakken en deze veilig vervoeren zodat je ergens waar je nog nooit bent geweest je tent op te zetten en je matras uit te rollen is de eerste keer een avontuur. Wij gaan je daarbij ondersteunen waardoor je prettig voelt.

De moeilijkheidsgraat wordt aangepast aan de omstandigheden. Eisen gesteld aan sporters: goede fysiek toestand, bekend met de kanosport, avontuurlijke instelling, enige ervaring met kamperen gewenst.
Zie prijzen
Lees meer
ARRANGEMENT 4
Kano arrangement in samenwerking met K-jak
Als je een kant en klaar arrangement zoekt kun je terecht bij www.elfmerentocht.org. Dit is een programma van de firma K-jak. Je peddelt in een 2 persoons open kano (dus geen kajak) maar je gebruikt wel je eigen tent en slaapspullen. Je zorgt voor je eigen voeding. De route mag je zelf zoeken maar de kampeerplekken staan wel vast.

Start is altijd op zondagmiddag en de tocht is tot zaterdagmiddag. Begin- en eindpunt is bij ons in Ossenzijl. De deelnemers krijgen een anderhalf uur peddeltechniek door instructeurs van onze Kanoschool Herbie Bird.
Zie prijzen
ARRANGEMENT 5
SUP arrangement
Wat per kano kan, kan ook op een SUP-board
Kijk ook bij http://www.herbiebird.nl/arrangement-5
Zie prijzen
ARRANGEMENT 6
Peddelplezier in het NP Weerribben Wieden vanuit een zelf gekozen accommodatie zoals een B&B, een lodge of uw eigen camper.
Aankomst in Ossenzijl rond 10.00 uur. Vervolgens twee uur peddel-instructie en twee routebesprekingen vanaf uw accommodatie inclusief een Kanoparadijskaart. Na afloop ontvangt u een lunchpakket en vertrekt u naar uw gereserveerde accommodatie. U huurt daar een kano met peddels, zwemvesten en waterdichte ton. De volgende dagen peddelt u ontspannen en met een basis techniek mooie routes door het Nationaal Park. Dit kan ook bij het krieken van de dag en het vallen van de avond. Kijk voor prachtige accommodaties op de site van onze buren www.dekluft.nl of op www.kanoparadijs.nl.

Wij leveren peddel instructie, lunchpakket en routekaart
Zie prijzen
Contact
Hoogeweg 28 Ossenzijl
Tel. 06-51828955
info@kanokamperen.nl
Partners
MET KANO EN TENT DOOR DE MOERASSEN
Eisen gesteld aan sporters: Sportieve inslag, nieuwsgierig, natuurbeleving waarderen.

Inclusief: Wij zorgen voor kano, peddels, zwemvest, tent, waterdichte zakken, kaart. Zelf zorgen voor slaapspullen, kleding en eigen voeding. Kookspullen in overleg.

Voorbeeld: Aankomst op de Kluft na 16 uur – Uitleg materiaal, tent opzetten en korte peddel instructie op het water. Eerste overnachting. Dag 1: 9.00 uur instructie, inpakken en inladen. Route bespreken naar volgende kampeerplek. Peddeltocht door de Weerribben. Eigen kamp maken en lekker slapen. Lengte tocht ca 8 km. Dag 2: opbreken, inladen, beslissen welke route en terug varen. Lengte tocht variabel tussen 8 en 12 km. Diverse mogelijkheden.

Extra aanwijzing: Wij gebruiken kano's en geen kajaks. Kano's zijn comfortabeler om in te zitten maar vragen meer peddeltechniek. Je kunt ook een peddeltechniek training bij ons aanvragen.
OP AVONTUUR IN DE WIJDE WATER WERELD
Eisen gesteld aan sporter: goede fysiek toestand, avontuurlijke instelling, enige ervaring met kamperen gewenst.

Inclusief: Wij zorgen voor kano, zwemvest, tent, waterdichte zakken, kaart. Advies over de route. Zelf zorgen slaapspullen, kleding en eigen voeding. Horeca is doorgaans goed te bereiken. Kookspullen in overleg.

Voorbeeld: Dag 1: aankomst. In de ochtend kamp maken en begeleiding bij tent opzetten, in de middag les in peddelen in de avond een korte toer omdat het zo mooi is. Dag 2: kaart bestuderen, keuze maken voor een route van ca 5 uur met halverwege een lunch pauze. Dag 3: ochtend peddeltechniek, middag korte toertocht. Dan inpakken, inleveren en huiswaarts. Het programma kan worden verlengd.

Let op: Wij zelf gebruiken kano's en geen kajaks. Kano's zijn comfortabeler om in te zitten maar vragen meer peddeltechniek. Je kunt ook een peddeltechniek training aanvragen bij kanoschool Herbie Bird.
MET TENT EN KANO OP AVONTUUR
Inclusief: Wij zorgen voor zwemvest, tent, waterdichte zakken, kaart. Advies over de route. Zelf zorgen voor kano of kajak, slaapspullen, kleding en eigen voeding. Een kano of kajak huren is mogelijk. Kookspullen in overleg. Er is doorgaans eetgelegenheid in de nabijheid.

Voorbeeld: Aankomst op camping De Kluft begin avond. Uitleg tent en opzetten en korte peddelinstructie op het water. Overnachting. Dag 1: hulp bij inpakken en laden. Route bespreken en dan naar volgende kampeerplek, waarschijnlijk Giethoorn maar Beltschutsloot kan ook. Eigen kamp maken en lekker slapen. Lengte tocht ca 18 km. Dag 2: opbreken, inladen, beslissen welke route en terug varen . Lengte 20 km. Er zijn meerdere variabelen. Bepaal zelf de datum.

Let op: Wij zelf gebruiken kano's en geen kajaks. Kano's zijn comfortabeler om in te zitten maar vragen meer peddeltechniek. Je kunt ook een peddeltechniek training bij ons aanvragen. Maar als je met je eigen kajak komt is dat prima.