Onze topmerken zijn:

Wenonah Canoe

vlotte kano's
Wij van zijn de mensen die de eerste Wenonah’s naar Europa hebben gehaald. De reden die we destijds hadden om kano’s van zo ver weg te halen was niet het fraaie model maar juist het geringe gewicht van de Wenonah canoes. De Europese kano fabrikanten letten meer op het klassieke model, maakte wat men gewend was en dat was doorgaans nogal aan het gewicht.

wenonah

De vergrijzing die langzaam opkwam maakte dat er steeds meer mensen waren die de kano niet meer op de auto konden tillen. Daarom hebben wij er voor gekozen om dan maar een minder fraaie kano te importeren die wel getild kon worden.

Inmiddels zijn we gewend aan de strakkere vormgeving en zijn de Amerikaanse kano’s alom aanwezig in een grote verscheidenheid. Stabiele kano om bijvoorbeeld te vissen of foto’s te maken, vlotte dagtochten kano maar ook de expeditie modellen. Daarnaast zijn er kano’s die in je eentje vaart, natuurlijk de bekende 2-persoons maar ook een drie of een vier persoons kano. Begin eens te kijken op de site van Wenonah en kom daarna eens met ons praten of peddelen..

wenonah

Meer informatie op: wenonah.com

Grey Owl paddles

houten peddels
Europese peddels waren in de 80-tiger jaren doorgaans grove en zware producten. Het moest sterk zijn en lang meegaan. Comfort en techniek waren toen geen uitgangspunt. Maar de liefhebbers wisten dat het anders kon maar hoe kom je aan peddels van grote klasse? Wij waren destijds de importeur van Schlegel en Kober peddels. We kenden de producten en we kende de markt. Daarnaast waren we zelf fanatieke peddelaars en dan is de stap naar het gaan importeren niet erg groot.

grey owl

Nog steeds is de Grey Olw peddel en peddel die wereldwijd de toon zet. Er is veel meer aanbod. Vooral van kleine bedrijfjes die zelfs op persoonlijke wensen inspelen. Dit is met het merk Grey Owl niet mogelijk maar.... Grey Owl heeft vele modellen en vele maten dus het moet gek lopen om niet te vinden wat je zoekt. Kom bij ons maar proberen.

Meer informatie op: greyowlpaddles.com

Tentipi

ruime tenten voor een laag gewicht
Bij toeval zijn wij in 1993 tegen het tentenmerk Moskoselkatan aangelopen. Inmiddels heeft het de naam Tentipi aangenomen maar het product is nog het zelfde gebleven. Destijds wisten we niet dat deze tenten de ideale tenten zijn voor het kanokamperen maar na 25 jaar ervaring weten we natuurlijk beter en zijn we nog steeds vertrouwd met dit merk.

tentipi

Bij ons op de camping kunt u de tenten zien staan en er ook gebruik van maken. De meest comfortabele is de katoenen versie maar de nylon uitvoering is kleiner op te rollen en lichter in gewicht. Zo zijn er ook verscheidene afmetingen, dus voor gebruik met 2 of voor gebruik met 8 man, er is van alles.

Een ander leuk ding is dat deze tenten geschikt zijn voor het winterkamperen omdat er altijd een kachel in gezet kan worden want de uitgang voor een pijp is standaard. Een open-kano, wintertent, tentkachel samen met veel natuur maakt het kanovaren een sport voor het gehele jaar, dus 4 seizoenen. Jullie zijn natuurlijk welkom bij ons.

Meer informatie op: tentipi.com

ArticDome

Staat als een huis
En nieuw product dat niet geschikt is om zo maar eventjes mee te nemen. Het is een product dat meer een Base camp functie heeft. Wij gebruiken deze tent als clubhuis, om cursisten te ontvangen, als uitgangspunt om het nationale park in te trekken, als slecht weer onderkomen en als winter paleis. Dit basiskamp staat als een huis en het is comfortabel, zeker in de winter als het vriest en als het stormt en helemaal als er 2 kachels in staan. Waar slaap je dan lekkerder? Kom eens kennis maken met de Artic Dome, je maakt dan wat mee!

articdome

Het oorspronkelijke idee waarom de Artic Dome is ontwikkeld is te vinden in Scandinavië. Deze tent is ontworpen om het noorderlicht te aanschouwen maar ook om uit te kijken over de fjord of de oceaan. In de zijkant zitten grote ramen om over zee uit te kijken en de walvissen en orka’s voorbij te zien zwemmen en in de nok is ook een groot raam waardoor de verkleuring in de hemel goed is te zien, het Noorderlicht. Om deze redenen staat de Dome in Noorwegen veelal bij hotels als een soort buitenkamer.

articdome

Bij gebrek aan Noorderlicht en omdat in Nederland geen walvissen zijn zoeken we een geheel andere doelgroep. Als doelgroep zien wij dit product voor gebruik voor dingen zoals Glamping, B&B, observatiepost. Maar ook om te gebruiken op festivals of als luxe party tent. Dit product is daarom ook te huur.

articdome

Technisch maar ook romantisch. De Artic Dome kan voorzien worden van een binnentent. Hiervoor is er geen zicht meer op het alu frame waardoor de technische en stoere uitstaling verdwijnt. Daarvoor in de plaats komt een meer romantische uitstaling, alles wordt zachter. Het is dan mogelijk om de gehele Dome af te sluiten, dus geen zicht mee van buiten naar binnen en omgedraaid. Op deze wijze kan je er zelfs een bruidssuite van maken. Een heerlijk bed, gezellig zitje, brandend kacheltje, flesje wijn; wat wil een mens nog meer?

Meer informatie op: arcticdome.nl

articdome

articdome

articdome

Anevay kachels

gebruiksvriendelijke tentkachel
Met Engelse merk Anevay maakt al meer dan 40 jaar kachels en dan vooral kleintjes. Zo ook een paar modellen die geschikt zijn voor het gebruik in een tent. Een tentkachel moet voldoen aan een aantal eisen want dan pas is het een echte tentkachel. We zullen de gestelde eisen maar gelijk verklappen want een leek zal het zelf niet zo snel kunnen verzinnen. De voornaamste eis is dat de kachel gemakkelijk vervoerd moet kunnen worden en voor ons in het bijzonder, hij moet in de kano meegenomen kunnen worden. De eisen zijn daarom: licht in gewicht, compact in vervoer en veilig te gebruiken.

anevay

Nu wat uitgebreider. De kachel moet zijn warmte kunnen afstaan voor 2 doelen en dit zijn de tent verwarmen maar ook moet er gekookt kunnen worden en dat zijn echt 2 verschillende dingen. Een lastig ding is het meenemen van de schoorsteen, de pijp dus. De pijp moet meegenomen worden in de kachel zelf. Een ander ding is dat de kachel stabiel moet staan, hij mag niet omvallen. Toch moeten de poten niet aanwezig zijn bij het transport want dan wordt de kachel te groot om gemakkelijk te kunnen vervoeren. De temperatuur moet goed en veilig geregeld kunnen worden want een tent is doorgaans een kleine ruimte dus als de kachel te heet wordt is het onveilig. Nog een punt van belang is de grote van het hout want als er alleen kleine stukjes inpassen moet er wel erg veel gehakt worden. Kortom, het is nog niet eens zo eenvoudig en helemaal niet als het ook nog voor een aantrekkelijke prijs geleverd moet worden.

anevay

Anevay heeft een scala aan kachels maar er zijn maar 2 echte tentkachels. De andere modellen kunnen ook in een tent maar ze zijn eigenlijk meer geschikt voor de tinyhouse of een hut. De voornaamste redenen hierbij is dat de pijp los moet worden vervoerd, hij past dus niet in de kachel maar ook de poten zijn niet opklapbaar. Maar het zijn toch ook leuke en mooie kachels die erg praktisch zijn als je bijvoorbeeld reist met de auto of camper. Wij hebben ze allemaal staan om bewonderd te worden.

Voor de tentkachels model Frontier en de iets uitgebreidere Frontier Plus zijn er ook vervoerstassen. Verder zijn er accessoires die het gebruik nog prettiger maken. Denk bijvoorbeeld aan een afstandshouder tussen pijp en tentdoek, een vonkenvanger of een vonkendekken voor onder de kachel.

Meer informatie op: anevaystoves.com

Bon Fire

potten, vuur en meer
Kanokampeerders, ook wij, houden van vuur want zonder kampvuur wordt het wel erg saai. De kachel staat in de tent maar heel vaak zitten we voor de tent en dan het liefst bij een vuurtje. Een vuurtje voor de gezelligheid en de sfeer, soms voor de warmte maar veelal om te koken. Hiervoor heeft Bon-fire, het Deense top-merk prima producten. Pannetjes, driepoot, vuurschalen en roosters.

bonfire

Ook aanmakers, handschoenen. Pizzapannen en opbinders, Van alles is er bij ons uit te proberen.

Meer informatie op: Bonfire

Balogh Sails Designs

avontuurlijk varen!
Kano-onder-zeil dat is echt een avontuur. Een zeilkajak, en dan meestal een vouwkajak, is redelijk bekend, zeker voor de wat oudere kanovaarder maar een open-kano met een zeiltuig is niet iets dat bekendheid heeft. De zeiluitrusting die wij aanbevelen is er eentje die gemakkelijk te monteren is en ook weer gemakkelijk in het zakje verdwijnt. Je kan hem dus meenemen in de kano op een wijze dat hij niet in de weg zit en als het uitkomt, als de wind opsteekt, en als er ook ruimte is in de vorm van een meer en meer ruimte dan wordt de kano een zeilboot. Bij tegen wind, gewoon alles opbergen en weer gaan peddelen, van twee werelden dus het beste.

zeilkanoMeer informatie op: Kanozeilen